Mijn favorieten

Een duidelijk leesbaar taxatierapport

Vanuit diverse marktpartijen is de wens er om de kwaliteit van woningtaxaties naar een hoger niveau te tillen. De taxatiebranche en geldverstrekkers hebben daarom hun handen in een geslagen om dit nieuwe model te realiseren. In maart ben ik geslaagd voor het examen 'Taxatierapport wonen 2021'.  Vanaf 1 juli komt er namelijk een nieuw, uitgebreider en in begrijpelijke taal geschreven taxatierapport. Voor jou als nieuwe koper betekent dit een beter beeld van de duurzaamheid en de staat van onderhoud bij de gekochte woning. 
 

Verbeteringen in het taxatierapport 
De kwaliteit van het taxatierapport wordt door de nieuwe manier van taxeren verhoogd. Er is meer aandacht voor duurzaamheid en de bouwkundige staat van de woning. De taxateur legt de onderbouwing van de waarde van de woning beter uit en gaat dieper in op erfpacht en de Vereniging van Eigenaars (Vve). Het nieuwe rapport is in begrijpelijke taal geschreven waardoor het voor alle consumenten leesbaar is. 
 

Vernieuwende informatie 
Het nieuwe taxatierapport bevat waardevolle informatie. Deze vernieuwende informatie heeft vooral betrekking op het geven van een indicatie van de bijkomende kosten en risico’s op het gebied van verduurzaming, herstel van onderhoudsachterstand, funderingsproblematieken en overige bouwkundige gebreken. Daarnaast wordt bekeken of de woning voldoet aan de eisen die het klimaatakkoord stelt. Geldverstrekkers kunnen door deze nieuwe informatie meer maatwerk leveren, omdat zij inzicht krijgen in mogelijke financiële risico’s. 
 

Veranderingen per 1 juli 
Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe taxatierapport jou als woningkoper waardevolle informatie geeft. Het rapport draagt zeker bij aan de bewustwording van het verduurzamen van de nieuwe woning. Daarnaast neemt dit rapport jou ook in bescherming, door het laten tonen van de staat van onderhoud en de eventuele gebreken van de nieuw te kopen woning. De kans op kostbare tegenvallers wordt enorm verkleind. 
 

Dus wil je verhuizen? Ik verzorg graag je taxatierapport!